DOLAR32,2789% 0
EURO35,1098% 0.04
STERLIN40,8878% -0.12
FRANG35,6004% -0.08
ALTIN2.472,70% 0,26
BITCOIN65.620,00-0.216
arslan altındişTÜM YAZILARI

GÖLPAZARI YÖRESEL ÜRÜNLER TARİH YAZIYOR

Yayınlanma Tarihi : Google News
GÖLPAZARI YÖRESEL ÜRÜNLER TARİH YAZIYOR

Gölpazarı yöresel ürünler nelerdir?

Gölpazarı’nda yetişen meyve ve sebzelerin çeşitliliği ve kalitesi birçok yöreye göre farklı özellikler gösterir. Yörede yetiştirilen ceviz, kiraz, ıhlamur, domates, biber, patlıcan, acur, turpu, havucu, salatalık, kabak, tarhana, erişte tamamen yöreye özgüdür. Üreticinin kendi mallarını sattıkları için fiyatları da çok uygundur.

Gölpazarı’ndan ne alınır?

Biber Salçası (Acı, Tatlı, Karışık), Pul Biber, Toz Biber, Dolmalık Patlıcan Kurusu, Dolmalık Biber Kurusu, Dolmalık Kabak Kurusu, bastık, sucuk, tahin helvası, köy pekmezi, en çok alınan ürünlerdir.

Yöresel ürünler nelerdir?

Gölpazarı yöresinde yetişen bakliyatlardan elde edilen bulgur, köftelik bulgur (simit), mercimek, nohut, dövme, biber, patlıcan kurusu, kuru üzüm, pekmez, helva ve tabi ki fıstıklı sade yağlı baklava çeşitleri Gaziantep’ten alınması gereken ürünlerin başında gelmektedir.

Yöresel ürün ne demek?

Kendi coğrafyasında yetişen ürünlerden elde edilen ve üretildiği bölgenin adıyla anılan, ya da en taze ve lezzetlisinin bulunduğu ürün anlamına gelmektedir. Örneğin; Gölpazarı cevizi, Çımışkı Napolyon kirazı gibi.

Gölpazarı’ nın yerli üreticileri, tarlalarından ve bostanlarından getirdikleri ürünleri burada satışa sunuyor. Pazarda yöresel ürünler de yer alıyor. Yaklaşık 1 ay önce Vali Şefik AKGÖL tarafından açılışı dualarla yapılan pazara Gölpazarı ve ilçe dışından gelenler büyük ilgi göstermişti.

FARUK ÇELİK

0 541 102 26 11

ORTA MH. BAKAN FATİH DÖNMEZ CD.NO:2

GÖLPAZARI /BİLECİK