DOLAR32,2076% 0
EURO35,0317% 0.02
STERLIN40,9694% 0.13
FRANG35,4007% -0.02
ALTIN2.516,72% 0,64
BITCOIN68.901,883.977
arslan altındişTÜM YAZILARI

TRAFİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ SONA ERDİ

Yayınlanma Tarihi : Google News
TRAFİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ SONA ERDİ

04 Mayıs ile 10 Mayıs tarihleri arasında Karayolları Trafik Haftası nedeniyle Gölpazarı Halk Eğitim Merkezinde toplantı yapıldı. Jandarma trafik ve Polis trafik ekipleri bir hafta boyunca yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdiler.Trafik denetleme büro amirligince yapılan Trafik bilgisi sinavinda dereceye giren öğrencilere plaket ve hediyeler protokol üyeleri tarafından takdim edildi. jandarma Trafik Tim Komutanı Vedat ZENGİN ve Emniyet Trafik  Büro personeli Uğur TAMŞEN toplantı hakkında basın açıklaması yaptılar;

“Trafik kazalarının en aza indirilebilmesi için yoğun şekilde çalıştıklarını anlatan ekipler, “Öncelikli hedefimiz, 2030 yılına kadar trafikteki can kayıplarının yüzde 50 azaltılması.

Nihai hedefin ise “Güvenli sistem yaklaşımı” ve “Vizyon sıfır” ilkesiyle 2050 yılında trafikte can kaybı ve ciddi yaralanmanın olmadığı bir Türkiye olduğunu aktaran trafik ekipleri, şöyle devam etti:

“Güvenli sistem yaklaşımına baktığımızda insan hata yapabilir. Hatasız değildir ama insanın yapmış olduğu bu hataları tolere edecek sistemler geliştirmek gerekir. O yüzden güvenli yollar, akıllı yollarımız yapılıyor. Güvenli araçlar, yerli ve milli aracımızı üretiyoruz. Bunun yanında güvenli hız koridorlarının oluşturulması, kaza noktalarının iyileştirilmesi var. Bu noktalardaki kazaya müdahale ve kaza sonrası rehabilitasyon hizmetlerini hepsini bir bütün olarak düşünüyoruz.”

Trafik ekipleri, “Vizyon Sıfır” yaklaşımında ise trafikte can kayıpları, kazalar ve yaralanmalarda gerçek anlamda sıfırı hedefleyerek hem toplumu hem de ilgili kurumları buna odaklamak istediklerini bildirdi.

Trafikteki can kayıplarını düşürmek için denetim ekiplerinin gece-gündüz demeden çalışıyoruz.” Dediler.